Hack de Overheid!

Apps

Inzendingen “Ontwijk de File” Challenge

Tot 30 november konden ontwikkelaars bij Hack de Overheid een app concept indienen waarmee je files kunt ontwijken. Deze zogenaamde “Ontwijk de File” open data challenge organiseert Hack de Overheid samen de Rotterdamse Verkeersonderneming. De uitdaging is om op basis van open verkeersdata apps te ontwikkelingen die bijdragen aan het verminderen en voorkomen van fileoverlast in de regio Rotterdam. Ontwikkelaars kunnen hiervoor gebruik maken van de open data die worden aangeboden in de Rotterdam Open Data Store.

9 inzendingen

In totaal werden er 9 app concepten ingediend, die elk op een eigen creatieve manier een oplossing boden voor de fileproblematiek in de regio Rotterdam. Uiteindelijk zijn er 3 apps geselecteerd die verder ontwikkeld kunnen worden. De ontwikkelaars van deze apps hebben tot 15 februari de tijd om de app werkend op te leveren en ontvangen daarvoor 2000 euro.

De geselecteerde apps

De 3 geselecteerde apps zijn de ‘Autosnooze’ app van team 010010, de ‘Parkshark Best Bet’ app van Glimworm IT en de ‘Reisradar’ app van Waag Society.

1. Autosnooze: rij slim, slaap meer.

Deze app werd ingezonden door het team 010010, dat tevens tijdens de Hackathon Open for Business in Rotterdam de eerste prijs won in de categorie ‘business’ met de ‘Autoanalist-app’. Dit keer weer een auto-app: Autosnooze, een wekker-app die op basis van je geplande autorit het meest ideale moment van opstaan aangeeft (zie mockup hieronder).

2. Parkshark Best Bet.

Deze app werd ingezonden door het bedrijf Glimworm IT en is een uitbreiding op de bestaande Parkshark app, een app waarmee je snel een goedkope parkeergarage kunt vinden in de buurt. Met Parkshark Best Bet wil Glimworm IT tevens adviseren op welke tijdstippen een parkeergarage vrij is en wanneer je dan het best kunt vertrekken van huis, zonder in de file te staan. Je kunt alvast een demo bekijken van Parkshark Best Bet.

3. Reisradar

De Reisradar app werd ingezonden door Waag Society en is volgens hun geen routeplanner. De Reisradar gaat namelijk uit van de eigen routes van gebruikers, en toont relevante data voor die routes aan de hand van de huidige tijd en locatie. De app importeert bijvoorbeeld verschillende mobiliteitsdatabronnen zoals dienstregelingen, verkeersdrukte of weersvoorspellingen en koppelt deze aan betreffende objecten uit de OpenStreetMap-database (zie mockup hieronder).

Vragen,ideeën of suggesties?

Heb je vragen, ideeën of suggesties met betrekking tot deze Open Data challenge? Mail dan naar contact@openstate.eu of twitter mee en gebruik de hashtag #ontwijkdefile !

The following two tabs change content below.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.