Hack de Overheid!

Data Projecten

21 oktober deadline Hacking for Sustainability 2!

Voor de tweede keer organiseert Open State Foundation samen met het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en Provincie Zuid Holland Hacking for Sustainability 2. Binnen deze competitie zijn we op zoek naar nieuwe toepassingen die bijdragen aan een duurzamere wereld. Je hebt tot 21 oktober om tot een definitieve inzending te komen. Er zijn prijzen van 3000 euro (2x), 2000 euro en vette goodies te vinden.

Data
De primaire bronnen voor Hacking for Sustainability zijn de Atlas LeefomgevingAtlas Natuurlijk Kapitaal en data van Provincie Zuid-Holland. Je vindt er bijvoorbeeld informatie over de luchtkwaliteit, de ligging van parken, fietspaden, vaarwegen, energieproductie. Bekijk de data hier.

Careless hacking
Hacking for Sustainability streeft naar #carelesshacking: we willen we je zoveel mogelijk helpen om snel en effectief je cutting-edge data-driven analyses, visualisaties en apps te realiseren. Vanuit onze eigen open data ervaringen weten we dat het zoeken, opschonen en verrijken van open data een tijdrovende (en soms frustrerende) bezigheid kan zijn. Daarom hebben we een dataplatformpje opgezet, deze met hand-picked datasets gevuld en het van een aantal social features voorzien, een publiek chatkanaal geopend op Gitter en een GitHub repository ingericht om data en extract/transform/load scripts te delen.

Voorwaarden
Wil jij meedoen? Lees hier de voorwaarden. Het aanmeldformulier vind je hier. Voor meer informatie neem contact op met corline@openstate.eu, blijf op de hoogte via @openstateEU, #hackingforsustainability en via www.hackingforsustainability.nl 

 

The following two tabs change content below.

Laatste berichten van corline (toon alles)