Hack de Overheid!

Data Evenementen

Miljoenenjacht aan de vooravond van Prinsjesdag

Aan de vooravond van Prinsjesdag vindt voor het eerst in Nederland een Accountability Hack plaats. Tijdens deze hackathon gaan we proberen met open data geldstromen en prestaties van de overheid in kaart te brengen.

Zo vlak voor Prinsjesdag belooft dit een bijzondere dag te worden met veel open data, interessante mensen, programmeurs en ontwikkelaars, experts, en data specialisten en datajournalisten en en een mooie plek, de Algemene Rekenkamer in Den Haag, om vette apps te maken. De inloop is vanaf 9.00 uur. Mis dit niet.

Miljoenenjacht

Van ministeries tot gemeenten, de Nederlandse overheid geeft miljarden euros per jaar uit. Geld dat voor het grootste gedeelte door ons allemaal betaald is. Deze geldstromen en plannen waren tot voor kort alleen in lijvige begrotingsboeken en jaarverslagen te vinden.

Met grotere hoeveelheden beschikbare open data, kan informatie van overheden meer bruikbaar en begrijpelijk worden. Is het mogelijk geldstromen goed te volgen? Kunnen prestaties van de overheid in kaart worden gebracht? Welke data zijn er en welke data ontbreken?

Door een samenwerking met de Algemene Rekenkamer, drie ministeries, nl. FinanciĆ«n, Binnenlandse Zaken en Infrastructuur en Milieu, het Centraal Bureau voor de Statistiek en Open State Foundation komt er nieuwe data beschikbaar. De data-eigenaren zijn uiteraard ook op 9 september aanwezig. Zij zullen tijdens de ‘datapitches’ kort datasets presenten en kansen benoemen. Dat gebeurt ook op de datablogs op de website AccountabilityHack.nl.

Doe mee

Houd deze website in de gaten voor meer informatie over Accountability Hack of volg Hack de Overheid of Open State op Twitter en Facebook voor de laatste updates.

Kortom, 9 september, Accountability Hack in Den Haag, wees erbij en meld je nu aan! De hackathon vindt plaats op 9 september 2016 van 9.00 tot 21.00 in het gebouw van de Algemene Rekenkamer aan de Lange Voorhout in Den Haag.

The following two tabs change content below.
Tom Kunzler is projectleider bij de Open State Foundation en werkt aan projecten die samenhangen met politieke transparantie en is ook betrokken bij Open Cultuur Data.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.