Hack de Overheid!

Data

QlikView Datajournalisme prijs

Datajournalisme is moeilijk. Maar ook belangrijk. Bij Hack de Overheid hebben we de afgelopen 18 maanden niet zoveel tijd aan dit onderwerp kunnen besteden als dat we gewild hadden. Gelukkig is dit snel aan het veranderen. Met de komst van QlikView als partner van Hack de Overheid kunnen wij hier een slag gaan slaan.

Datajournalisme LAB op de Hackathon

Op de Hackathon van 16 juni zal er een speciaal datajournalisme LAB ingericht worden. Onder andere met technologie van QlikView, die ervoor zorgt men snel datasets kan gaan verkennen. Op de dag zelf is er een data exploratie prijs voor de meest interessante bevindingen.

QlikView Datajournalisme prijs

In de periode kunnen datajournalistieke publicaties, die ontstaan zijn uit werk op de Hackathon, meedingen naar de QlikView Datajournalisme prijs (2x €500,-).

Datajournalisme op de agenda

Meer details volgen snel. Samenvattend: we hopen datajournalistiek een vaste plek op onze Hackathons én bij Hack de Overheid te geven. Samen met QlikView kunnen we hier een grote stap in nemen.  Tot 16 juni!

The following two tabs change content below.

Lex Slaghuis

Lex Slaghuis is een van de oprichters van Hack de Overheid en was CTO bij Open State. Hij houdt zich bezig data, API's, community en Apps. Speciale aandacht gaat uit naar Open Cultuur Data, Open Spending en politieke transparantie.

Laatste berichten van Lex Slaghuis (toon alles)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.