Hack de Overheid!

Projecten

Ank data, wat kan je ermee?

Met Hackinforsustainability is het zover: Open State Foundation heeft eindelijk duurzaamheid als thema omarmd, door een app-competitie rondom de data van Atlas Natuurlijk Kapitaal te organiseren. 151 kaarten, je vindt ze hier over bijvoorbeeld bodem, lucht, water. Welke toepassingen zou je kunnen ontwikkelen met de data onder deze kaarten? We noemen hier enkele toepassingen die wij zo uit de losse pols schudden.

1) Live data + ANK data maken tot slimme informatiediensten. Wat gebeurt er als je data uit kustbescherming combineert met live data van de KNMI? Shoothill uit het Verenigd Koninkrijk maakte een toepassing die live waarschuwt voor overstromingen. Een Overstroom ik met een waarschuwingstoepassing dus.

2) ANK + bestaande toepassingen. Stel je voor, een huizenzoeker waarbij je ook kunt checken hoe schoon de lucht is, hoeveel groen er in de buurt is, of het wel lekker donker is in de nacht? Wie gaat hem ontwikkelen???

3) ANK en slimme rekenmodellen drukken de waarde van natuurlijk kapitaal uit. Wat zijn onze natuurlijke bronnen waard? Een prachtig voorbeeld is Treezilla. Op de site kun je opzoeken hoe hard jouw favoriete boomsoort voor ons, de mens, heeft gewerkt (in de vorm van wateropslag, CO2 opslag, verkoeling, etc) en zet dit om in harde Engelse Ponden. Of het wijs is om de waarde van natuur in geld uit te drukken, daar zijn de meningen over verdeeld. Gelukkig hoeven wij als app competitie daar niet over te oordelen.

Ook ideeen? Kom dan naar onze meetup op 4 november in In de Ruimte. Meld je hier aan!

 

 

 

The following two tabs change content below.

Laatste berichten van corline (toon alles)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.