Hack de Overheid!

Evenementen

Maak kennis met de jury

Op 14 januari a.s. is het zover. Dan zullen de deelnemers aan Hacking for Sustainability hun apps pitchen voor een deskundige jury.

Marjolein Mann is beleidsmedewerker voor het Ministerie van Infrastructuur en Milieu met een passie voor duurzaamheid en het verbinden van netwerken ten bate van innovatie. Dit doet ze o.a. aan binnen de Digitale Atlas Natuurlijk Kapitaal. Haar speciale aandacht heeft het thema circulaire economie. Marjolein was een van de ‘Best Young Leaders in Sustainability 2013’.

Joop Bouma (redacteur duurzaamheid Trouw) werkt bij de redactie Duurzaamheid & Natuur van dagblad Trouw. Hij was eerder verslaggever op de redactie binnenland waar hij onder meer journalistiek onderzoek deed naar de marketing van de farmaceutische industrie, de tabaksindustrie en de alcoholindustrie. Over de lobby’s voor tabak en pillen schreef hij twee boeken: Het Rookgordijn (2001) over de macht van de Nederlandse tabaksindustrie en Slikken (2006), over de manier waarop pillenfabrikanten hun producten in Nederland op de markt zetten. Bouma is één van de oprichters van de Nederlands-Vlaamse vereniging van onderzoeksjournalisten VVOJ. Sinds 2001 is hij lid van het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) in Washington. Bij Trouw schrijft hij nu vooral over energie en klimaat.

Stephan van der Meer is mede-eigenaar van Snowballs & Flywheels (www.snowfly.nl), bureau voor gedragsverandering. S&F ontwikkelt online programma’s voor grootschalige duurzame gedragsverandering. Daarnaast is hij als strateeg werkzaam bij Driebit.nl, bureau voor zinnige online toepassingen. Stephan is in de afgelopen jaren als strateeg betrokken geweest bij diverse  organisaties voor het ontwikkelen van nieuwe concepten en een online strategie. https://www.linkedin.com/in/stephanvdmeer

Simeon Nedkov is een geo-IT consultant geïnteresseerd in open data en open overheid. Zijn missie is om de grote hoeveelheid Nederlandse geoinformatie bruikbaar(der) te maken voor een breed publiek. Enerzijds door handvaten te bieden voor gebruik middels o.a. documentatie, voorbeelden en cursussen, en anderzijds door adviesverlening aan data eigenaren/aanbieders over gebruikersvriendelijke ontsluitngsstrategieën. Simeon heeft in opdracht van Geonovum en in samenwerking met Kadaster de Nederlandse web geodiensten gedocumenteerd en tweetal platformen (wensenplatform, forum) opgezet t.b.v. van een dialoog tussen aanbieders en gebruikers van geodata. Binnen het Hacking for Sustainability challenge was Simeon verantwoordelijk voor het beschikbaar maken van de ANK data.

– See more at: http://www.hackingforsustainability.nl/2016/01/07/maak-kennis-met-de-jury/#sthash.1ozZQVWb.dpuf

The following two tabs change content below.

Laatste berichten van corline (toon alles)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.