Hack de Overheid!

Categorieloos

Ontwijk de File – Open Data Challenge!

De Rotterdamse Verkeersonderneming organiseert de Open Data Challenge “Ontwijk de File”. De 3 teams met het beste app-idee om de file te ontwijken krijgen maar liefst € 2000 zodra ze de app ook werkend opleveren!

Jouw app-idee dient de filedruk te verminderen in de regio Rotterdam en daarnaast  ook origineel, gebruiksvriendelijk en uitvoerbaar te zijn. Daarnaast verwachten we dat je op z’n minst één dataset uit de Rotterdamse datastore gebruikt.

Jouw idee dien je in te zenden voor 30 november waarna een jury het gaat beoordelen. Zij selecteren op 7 december de drie app-teams die hun idee kunnen gaan realiseren. Als deze teams hun app vóór 15 februari werkend opleveren krijgen ze maar liefst 2000 euro!

Genoeg data aanwezig

Zo is er in de Rotterdamse datastore alle actuele NDW data (link) over verkeersdruk in de regio Rotterdam en data over openstaande bruggen (link). Op de Hack de Overheid website gaan we de komende 2 weken deze datasets reviewen.

Je zou bijvoorbeeld een app kunnen maken voor forensen op basis van historische verkeersdata die de ideale gemiddelde vertrektijd adviseert. Of een app die real-time een notificatie geeft op het moment dat je je maar beter kunt omdraaien of de fiets kunt pakken in plaats van in de auto stappen.

Meedoen?

Wil je meedoen aan deze challenge? Meld je dan vóór 30 november aan door een email te sturen naar contact@openstate.eu met de volgende informatie:

  • Omschrijving idee (of een link naar een bestaande app die je wilt uitbreiden)
  • Mockup van functionaliteit
  • De data die je wilt gaan gebruiken (mocht je bepaalde data nodig hebben die niet in de Rotterdamse datastore staan, laat het ons dan weten, dan kunnen we je helpen)

Bespaar jezelf en anderen veel file-leed en dien je idee in voor 30 november! Kan je niet programmeren, maar heb je wel ideeën? Twitter dan mee: #ontwijkdefile

The following two tabs change content below.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.