Hack de Overheid!

Categorieloos

Welkom!

Ben je een geek, coder, developer, programmeur en vind je dat de overheid beter kan? Ben je een ambtenaar en loop je al tijden met een idee, maar heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? Hack de overheid en help met het verbeteren van politieke transparantie en overheidsdiensten.

Op HackdeOverheid kan je komen om met anderen ideeën te bedenken en prototypes of websites te bouwen die overheidsdiensten verbeteren. Met deze prototypes help je HackdeOverheid een statement te maken voor het belang van het ontsluiten van mèèr opendata door overheid. HackdeOverheid vindt plaats op 13 juni van 10.00-18.00 in het Volkskrantgebouw.

The following two tabs change content below.

James Burke

Laatste berichten van James Burke (toon alles)


6 comments on “Welkom!
 1. Pim op zei:

  “[..]ideeën te bedenken en prototypes of websites te bouwen die overheidsdiensten verbeteren”
  Dus als ik het goed begrijp is het de bedoeling dat er gratis nieuwe concepten en websites voor de overheid bedacht gaan worden?

 2. Ha, @pim, bedankt voor je interesse in HackDeOverheid. Wij gaan inderdaad ‘gratis’ concepten en websites maken voor de overheid. Maar niet ‘voor’ de overheid. Wij denken dat open data heel erg belangrijk is voor burgers… Daarom gaan wij ook actief opzoek naar data die we kunnen scrapen.

  In samenwerking met vrijedata.nl maken we deze data toegankelijk voor ontwikkelaars en andere geïnteresseerden. Ons doel aan de ene kant is om deze vorm van informatie voorziening te stimuleren, en aan de andere kant om door middel van een barcamp ervoor te zorgen dat er echt dingen gemaakt kunnen worden.

 3. Goed idee! Sterker nog.. We hebben er zelfs een prijsvraag voor uitgeschreven.

  Wat? Heel simpel. Wij barsten van de data, maar we slagen er onvoldoende in om bij de gebruikers te krijgen. Laat ons zien dat het beter kan. Wij zijn ervan overtuigd dat dat beter kan.

  Kom met ideeën hoe we de data die wij beheren beter bij gebruikers landt. Mash-ups, widgets, KML-plots, whatever.

  De prijswinnaars in twee categorieën krijgen elk 10.000 euro. Ook de nummers 2 en 3 ontvangen voor het idee een geldbedrag van 2.500 euro.

  Meer weten? http://www.minocw.nl/openbaarheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.