Hack de Overheid!

Data

Datareview #4: Parkeren, Plassen en kunst bekijken

In deze datareview aandacht voor de parkeerplaatsen, urinoirs en kunstwerken datasets. Deze datasets zijn door het stadsdeel centrum van Amsterdam beschikbaar gesteld en bevat informatie over objecten in de ruimte.

In de parkeerplaats dataset zijn verschillende type parkeerplekken in de binnenstad van Amsterdam te vinden. Naast algemene parkeerplaatsen voor iedereen die de stad bezoekt zijn autodate, belanghebbende, invaliden en laad en los plekken beschikbaar gemaakt. De dataset is in .CSV formaat beschikbaar gesteld (helaas is niet alles wat we krijgen gestandaardiseerd, is niet anders). De gegevens komen uit januari 2010, dus zouden iets verouderd kunnen zijn.

Afhankelijk van de type parkeerplek bevat de file kenmerken als wie de houder is (waar parkeert bijvoorbeeld de politie). Maar gelukkig is er per plek ook voldoende relevante Geo informatie (X-Y coordinaat en GML (opengis.net/gml). Per plek is ook het aantal parkeerplaatsen beschikbaar gesteld. Als je alle mogelijke parkeerplaatsen in een App wilt bouwen zul je wat CSV’s moeten combineren, helaas geen uniforme identifiers voor alle parkeerplekken in de binnenstad (komt van verschillende diensten van de gemeente)

Voor de artistiekelingen onder u heeft de gemeente de locatie van kunstwerken in de openbare ruimte beschikbaar gesteld. Toeristen een rondje laten lopen langs alle mooie kunst in de openbare wordt hiermee mogelijk. Naast kenmerken als de naam van de kunstenaar, naam van plaatsing en zelfs het materiaal van het kunstwerk is beschreven. Tot slot een leuke omschrijving van wat er te zien valt. Uiteraard weer netjes gecodeerd met relevante Geo informatie (X-Y coordinaat en GML).

Als je dan na een parkeerplek te hebben gevonden en alle kunst in de binnenstad te hebben gezien je toch besluit niet thuis naar de WC te gaan zijn de locaties van alle openbare toiletten beschikbaar. Ook al eens toiletloos in de binnenstad gestaan? Deze dataset beschrijft of je alleen of met z’n tweeen kan urineren, of je lekker droog staat, of je er ’s nachts ziet waar je heen straalt en uiteraard weel de relevante Geo informatie.

Samenvattend

1) CSV bestanden met veel relevante informatie over voorzieningen in de binnenstad.

2) Ruimte data; wat gaan we hier mee doen? Wel eens geen parkeerplek kunnen vinden? Denk dat veel mensen dankbaar gaan zijn met de locatie van parkeerplaatsen. Of help die vervelende vrachtwagens direct naar een goede laad en los plek. In ieder geval leuk om het verkeer wat door te laten stromen.

3) Je kan de csv files downloaden bij AppsforAmsterdam.

The following two tabs change content below.

stef

Laatste berichten van stef (toon alles)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.