Hack de Overheid!

Data

Een mooie dag voor Open Data

Open data lijkt een feit te zijn geworden. Vandaag kondigde minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie aan dat hij data beschikbaar gaat stellen aan ondernemers. “De schat aan overheidsdata leent zicht fantastisch voor innovaties. Dat levert de BV Nederland groei en banen op” aldus Verhagen. Bij Hackdeoverheid zijn we verschrikkelijk blij met dit nieuws. Uit verschillend onderzoek van onder andere TNO en onze eigen crew blijkt dat dit een slimme beslissing is van onze minister. Houdt je agenda in de gaten want dit najaar gaan we aan de slag met Hackdeoverheid op alle mogelijke overheidsdata die je maar kunt wensen!

The following two tabs change content below.

stef

Laatste berichten van stef (toon alles)


3 comments on “Een mooie dag voor Open Data
  1. Caroline op zei:

    Nu nog ACTA de nek omdraaien anders heeft open data en innovatie helemaal geen zin omdat je aan de patenten vast komt te zitten.

  2. Grappig dat het nu.nl artikel de gegevens van het KNMI als voorbeeld noemt. Het KNMI is juist als één van de weinige Europese meteorologische instituten heel vrijgevig met gegevens. De meeste gegevens kun je tegenwoordig wel downloaden van hun site. Zelfs de real-time gegevens zoals je die in buienradar.nl ziet, kun je tegenwoordig via een Web Mapping Service (WMS) op je eigen site zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.