Hack de Overheid!

Data Evenementen

Provincie Noord-Holland gaat voor koploperschap open data

De provincie Noord-Holland heeft formeel besloten om de komende jaren van open data werk te maken. Op de Hackathon van 16 juni zullen zij ook aanwezig zijn en horen ze graag waar een slag gemaakt kan worden.

Afgelopen jaar
Afgelopen jaar hebben we in opdracht van de provincie Noord-Holland samen met de Waag Society de App- competitie Apps for Noord-holland georganiseerd. Op basis van de ontsluiting van geo-informatie, kantorenleegstand, zwemwaterkwaliteit en wegendata zijn er destijds 24 Apps gebouwd.

Volgende stap
Nu heeft de provincie besloten een volgende stap te nemen. Die beslissing is formeel genomen door het college van Gedeputeerde Staten; in het besluit spreekt deze haar ambitie uit om koploper te worden op het vlak van open data. Daarbij is de intentie om meer provinciale databronnen te ontsluiten om zodoende economische innovatie te bevorderen en transparantie te simuleren.

Hackathon
Wat betekent dit concreet voor de Hackathon van 16 juni?

  1. De provincie organiseert een workshop om van jou te horen welke data en toepassingen van belang zijn. De exacte inhoud volgt in een blogpost nog voor het evenement.
  2. De gedeputeerde Jan van Run zal een speech geven waarbij de rol van de provincie Noord Holland rond het onderwerp open data wordt neergezet.

Kortom, ook op provinciaal vlak gaan er weer stappen genomen worden in Nederland. Wij kijken er naar uit en houden je op de hoogte. Je kan je natuurlijk ook inschrijven voor de Hackathon en de workshop via het inschrijfformulier.

The following two tabs change content below.

Natasja

Laatste berichten van Natasja (toon alles)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.