Hack de Overheid!

Evenementen

Post Hackathon: alle data en workshops op een rijtje!

Afgelopen zaterdag 16 juni was een erg productieve en gezellige dag. We willen nogmaals alle bezoekers bedanken voor jullie enthousiaste inzet; er heerste zoveel goede energie dat wij benieuwd zijn naar wat dit nog meer voor moois belooft!

Op veler verzoek verschaffen we via deze blog post een overzicht van alle data die op de hackathon zijn vrijgegeven en bijbehorende links. Ook zijn hier de presentaties van alle workshops terug te vinden, voor het geval je iets hebt gemist of nog een keer wilt teruglezen.

Vrijgegeven data en datapitches

In de aanloop naar de hackathon zijn er verscheidene blog posts verschenen over de data die onze partners op de hackathon gingen vrijgeven. Deze lees je terug op onze website, maar we zetten de meest relevante linkjes hieronder voor je neer:

Open Cultuur Data, Nationaal Archief en Arts Holland
Apps for Amsterdam
Open Zorg Data
Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden
Datajournalisme, ook werd veel gebruik gemaakt van de DUO zowel als IATI dataset van buitenlandse zaken

Workshop slides

De slides van Nationaal Archief, Open Zorg Data, Open Aid Data, Programmeren Kun Je Leren, Provincie Noord-Holland, Toeval of Niet en Apps for Amsterdam vind je via de Hack de Overheid Slideshare pagina. En klik op Open Cultuur Data of Open Onderwijs Data om de slides van deze workshops nog eens rustig terug te lezen.

 

Tot slot: mocht je het allemaal gemist hebben op facebook, zie hier de foto’s van de hackathon en ook hier via Flickr. Tot slot kun je hier kijken naar het filmpje dat door SMART Project Space over de hackathon is gemaakt.

The following two tabs change content below.

Natasja

Laatste berichten van Natasja (toon alles)


3 comments on “Post Hackathon: alle data en workshops op een rijtje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.