Hack de Overheid!

Categorieloos

Meer dan 150 deelnemers, veel data, 9 workshops en 3 dagprijzen van 500 euro!

Aanstaande zaterdag is het dan zover: de Hack de Overheid Hackathon ‘Open for Business’ die plaats vindt in het WORM, te Rotterdam (Boomgaardsstraat 71). Het belooft een fantastische dag te worden met meer dan 150 deelnemers, veel data, 9 verschillende workshops en 3 dagprijzen van 500 euro.

Drie dagprijzen van 500 euro

De teams zullen de strijd met elkaar aangaan om één van de drie dagprijzen van 500 euro in de wacht te slepen:

Naast de dagprijzen kunnen app developers na de hackathon nog meer prijzengeld in de wacht slepen door hun apps in te zenden voor verschillende challenges.

De challenge van de Verkeersonderneming

De Verkeersonderneming reikt ná de Hackathon nog 2 a 3 prijzen uit aan de teams met de beste mobiliteitsapps (totaal prijzengeld van € 5500,-). Inzendingen hiervoor kunnen worden gedaan via data.rotterdamopendata.nl en zal nader worden gecommuniceerd.

De challenge van Rotterdam Internet Valley

Rotterdam Internet Valley zal op de Hackathon twee apps uitkiezen die de meeste business potentie hebben. In een vervolgtraject biedt Rotterdam Internet Valley deze twee teams een klein startkapitaal van 750 euro + business en technische support ter waarde van 1000 euro.

De Challenge van Artsholland

ArtsHolland zal op de Hackathon een nieuwe challenge aankondigen voor teams die een app maken op basis van toeristische- en culturele data. Er is hier ook weer een mooi bedrag aan prijzengeld te winnen en zal op de Hackathon bekend worden gemaakt.

Programma

Het programma van de dag is hier te downloaden.

Route

Vanaf Rotterdam CS neem je metro D richting ‘de Akkers’ en stap uit op halte ‘Beurs’. Loop via ‘CityLens’ de ‘West Blaak’ op en ga rechtsaf langs het skatepark de Boomgaardstraat op. Je kan ook alles lopen, dat is totaal 15 minuten. Zie ook: Google maps.

Tot zaterdag!

The following two tabs change content below.