Hack de Overheid!

Categorieloos

Workshop: “Ontmoet jouw R-IV businesscoach”

Heb je tijdens de Hackathon op 13 oktober een briljante app ontwikkeld of een prototype met business potentie? De internet business coaches van Rotterdam Internet Valley staan ‘Open for Business’. Zij lopen de hele dag rond tijdens de Hackathon en je kunt zelfs tijdens een aparte “1 op 1 speeddating sessie” business vragen stellen aan de coaches van Rotterdam Internet Valley.

Geld verdienen met jouw app

 “Het is prachtig om een App concept te hebben, maar het is pas duurzaam als je kan overleven en er geld mee kan verdienen”

In het oerwoud van Apps en internetdiensten is het vaak lastig om iets te ontwikkelen dat geld oplevert. Toch is dit juist voor ontwikkelaars een belangrijk onderwerp. Een app is pas succesvol als gebruikers het nodig hebben en als er ergens ook voor betaald wordt. Het moet de aspirine zijn tegen de hoofdpijn van de klanten. Een App genereert pas geld als er vraag naar is bij gebruikers of als het maatschappelijk rendement zo groot is dat een “launching customer” wil meebetalen aan de ontwikkeling.

Dit zijn allemaal dingen waar je eigenlijk bij het ontwerp van je App al over na moet denken. Want dat iemand betaalt voor jouw App, is eigenlijk een van de mooiste complimenten die je als App-ontwikkelaar kan krijgen!

Rotterdam Internet Valley

Een echte business opzetten met jouw app? Rotterdam Internet Valley gaat je daarbij helpen! Tijdens de Hackaton zijn zij aanwezig met een aantal internet business coaches. Zij zullen de hele dag aanwezig zijn en van 14.45 – 15.30 uur houden zij een “speeddating event” waar App ontwikkelaars in 1 op 1 sessies van 15 minuten vragen kunnen stellen aan gespecialiseerde internet business coaches.

Business Challenge

Rotterdam Internet Valley heeft voor de Hackathon op 13 oktober ook een speciale business challenge: het team die op 13 oktober de app ontwikkelt met de grootste marktpotentie ontvangt 500 euro van Rotterdam Internet Valley. Heeft dit team ook de ambitie om op korte termijn deze app naar de markt te brengen, dan biedt Rotterdam Internet Valley voor een vervolgtraject tevens een klein startkapitaal van 750 euro + business en technische support ter waarde van 1000 euro. Er wordt voor dit vervolgtraject ook een tweede team aangewezen die gebruik kan maken van hetzelfde startkapitaal en support.

The following two tabs change content below.

Lex Slaghuis

Lex Slaghuis is een van de oprichters van Hack de Overheid en was CTO bij Open State. Hij houdt zich bezig data, API's, community en Apps. Speciale aandacht gaat uit naar Open Cultuur Data, Open Spending en politieke transparantie.

Laatste berichten van Lex Slaghuis (toon alles)