Hack de Overheid!

Evenementen

Workshops Open Data Weekend

Aanstaande zaterdag zijn er ook een aantal workshops: Open Cultuur Data, Open Onderwijs Data, Open Zorg Data.

Workshops

De afgelopen jaren hebben we op het niet-coding gedeelte verschillende formats (unconference, breakouts) gehad. Vanwege de goede resultaten (data in >2 maanden!) met Open Cultuur Data, denken we de juiste formule gevonden te hebben.

Voor alle Workshops is toegang tot het event noodzakelijk. We zijn uitverkocht. 

Inschrijven voor de Workshops kan hier.

Open Onderwijs Data

Het onderwijs in Nederland vormt maar liefst 5,5% van het BBP. Vrijwel iedereen in Nederland krijgt als kind en/of ouder te maken met onderwijs. Meer open onderwijs data  zorgt er voor dat we makkelijker scholen kunnen kiezen. Die leerlingen beter kunnen ondersteunen, en docenten, ouders en scholen helpen kwaliteit verder te verbeteren.

De workshop wordt gegeven door Hack de Overheid’s nieuwste teamlid: Alette Baartmans. Naast concrete wensen vanuit dit veld, worden er een aantal cases uit het buitenland besproken.

Tijdstip: 11.00-12.00

Open Zorg Data

De zorg (9% van het BBP) is ook zo iets waar iedereen mee te maken heeft. In het buitenland zien we initiatieven als Health.data.gov en Health Challenge. Bij Hack de Overheid zouden we graag meer zorg data zien, want er zijn een hoop interessante toepassingen te bedenken zoals zorgvergelijkers en maar ook tools waarmee zorgspecialisten slimmer kunnen werken.

Deze workshop wordt gegeven door Martijn Verhoeven van Novay

Tijdstip: 12.00-13.00

Open Cultuur Data

Het netwerk opencultuurdata.nl, zal naast in de ochtend de vrij gekomen data pitchen, aan het einde van de dag bij elkaar komen om nieuwe plannen te maken. We zijn benieuwd! (en jij bent dus ook welkom!). Bekijk hier het overzicht van de 8 datasets die gepitcht worden en hier het programma van de workshop.

Tijdstip: 15.00-16.00

 Nederland Opent Data

Waag Society organiseert een workshop Nederland Opent data over strategieën rond open data.

Tijdstip: 14.00-15.00

 

Inschrijven

 

The following two tabs change content below.

Lex Slaghuis

Lex Slaghuis is een van de oprichters van Hack de Overheid en was CTO bij Open State. Hij houdt zich bezig data, API's, community en Apps. Speciale aandacht gaat uit naar Open Cultuur Data, Open Spending en politieke transparantie.

Laatste berichten van Lex Slaghuis (toon alles)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.