Hack de Overheid!

Data

Datareview #5: Follow the money

In deze datareview aandacht voor de productenraming 2011 van stadsdeel centrum. Een moeilijk woord voor een dataset die je verteld waar stadsdeel centrum het komende jaar geld aan uit gaat geven. De productenraming is een uitvoering van de programma begroting en verteld welke uitvoerende activiteiten het stadsdeel gaat aanpakken.

De .csv file is te openen in Excel of een andere tool. Let even op dat het om comma seperated valeu’s (geen andere delimiter) dus moet importeren om het excel te laten begrijpen. In de .csv vinden we een programma (totaal 13) waarbinnen zich verschillende producten bevinden. Ieder product heeft een aantal activiteiten welke worden omgezet naar kostendragers en deze laatste wordt weer naar een kostensoort vertaald (laatste zit helaas niet in de .CSV, zullen er dus nooit achter kunnen komen wat men exact gaat uitgeven). De file geeft met 1530 records wel een gedetailleerd beeld van de financiĆ«n van stadsdeel centrum.

De dataset is wellicht een beetje een vreemde eend in de bijt omdat het eigenlijk meer transparantie data is. Leuke voorbeelden van breakdowns van dergelijke begrotingen zijn bijvoorbeeld te vinden op de site van de New York Times

Samenvattend

1) CSV bestanden met een breakdown van de begroting van stadsdeel centrum

2) Financiƫle data; wat gaan we hier mee doen? Eens kijken of ons geld goed wordt uitgegeven?

3) Je kan de csv files downloaden bij AppsforAmsterdam.

The following two tabs change content below.

stef

Laatste berichten van stef (toon alles)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.