Hack de Overheid!

Evenementen

H A C K A T H O N Workshop: Open Aid Data

Open Aid Data is één van de gespecialiseerde netwerken van Hack de Overheid, die dit initiatief met het NCDO begin 2012 is gestart. Op 26 maart had Open Aid Data haar kick-off in het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Tijdens deze kick-off is duidelijk geworden dat er veel interessante vraagstukken zijn. Daarbij blijkt ook een verlangen om de wereld van internationale ontwikkelingshulp, handel en schulden te leren begrijpen.

Het doel van dit netwerk is om aan de slag te gaan met open ontwikkelingshulp en mondiale ontwikkelingsdata, inzicht te geven in deze complexe onderwerpen en daarmee het beschikbaar stellen van data te promoten.

Tijdens de hackathon, die Hack de Overheid op zaterdag 16 juni organiseert, geeft Open Aid Data van 15.15 tot 16.00 een workshop. In deze workshop zullen de doelen van dit netwerk toegelicht worden, waarbij nadruk ligt op datajournalisme. Daarbij laten we zien wat voor data en middelen voorhanden zijn en worden voorbeelden gegeven van een aantal projecten waaraan gewerkt kan worden.

Op dit moment is Open Aid Data bezig met het vinden van partners en instellingen, journalisten, programmeurs en mensen met (macro) economische kennis voor het interpreteren van data. Mocht je interesse hebben om mee te werken aan een project, of wil je graag op de hoogte gehouden worden, neem dan contact op met ons netwerk.

The following two tabs change content below.

Natasja

Laatste berichten van Natasja (toon alles)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.