Hack de Overheid!

Evenementen

Help banen en stages vinden met open data

Jongeren die aansluiting missen op de arbeidsmarkt. Het niet kunnen vinden van een stage of baan. Lastig jongeren kunnen vinden voor stages of banen. Enter Open data. Met de challenge “School en Toekomst” kan je 4.000 euro winnen met een open data app die dit probleem oplost.

Data van alle opleidingen en instellingen

Stel je voor dat je de mbo-opleiding “Voedsel en leefomgeving” hebt gedaan en bent op zoek naar een baan. Met een blanco cv is je opleiding je ticket tot de arbeidsmarkt. Weet jij op welke ‘functieomschrijvingen’ je moet zoeken?

Omgekeerd zoekt een werkgever een student voor een designstage. Je weet welke functieomschrijving hierbij hoort, maar niet bij welke opleidingen je in de buurt moet aanbellen. Je weet niet welke opleidingen er in de buurt zijn. Je hebt geen idee van de afstudeerrichtingen die er zijn. Je weet niet welke afstudeerrichtingen bij de functieomschrijvingen passen.

Met de mbo open onderwijs data van DUO kan je op crebonummer zoeken. Een crebonummer hoort bij een opleidingsrichting. Deze crebo-nummers, dus opleidingen, zijn door een koppeltabel aan een beroep gelinkt waarvoor ze geschikt zijn. Met de DUO data kan je dus deze problemen tackelen.

logotekst

Vacaturedata

Naast onderwijsdata komt er ook een bak met vacatures. Dit is belangrijk want open vacature data kan jij gebruiken om een baan te vinden voor jouw baanzoekende. Andersom kan jij een bedrijf helpen aan een geschikte werknemer.

Werken voor Nederland heeft zijn vacaturedata al open gezet voor de challenge. Met hun JSON-API kan je zoeken in vacatures van overheden. In deze datablog lees je meer over hoe en wat.

We zijn tevens bezig om nog meer vacaturedata vrij te krijgen: de bedoeling is van heel Nederland.

De challenge

Matchen van werkzoekenden aan banen is niet makkelijk. Enorm veel functieomschrijvingen en net zoveel opleidingen maken een match lastig. Met crebo-nummers en vacaturedata kan je opleidingen en banen aan elkaar vlechten. Voor je zover bent moet je textminen om relevante vacatures te kunnen labelen. Maar ook baanzoekende hebben eisen aan een baan. Zij zullen op bepaalde criteria willen filteren.

Begin maart moet de eerste versie van de app binnen zijn. In totaal is er 20.000 euro aan prijzengeld beschikbaar. Volg @hackdeoverheid , Hackdeoverheid Facebook , @onderwijsdata en openonderwijsdata.nl voor meer data en informatie.

 

The following two tabs change content below.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.