Hack de Overheid!

Evenementen

NPO Backstage Meetup 9 juli: SchoolTV, Klokhuis en meer

Zet ‘m in je agenda. Op donderdag 9 juli is de eerste NPO Backstage meetup. Deze meetup is een must als je meer wilt weten over die gigantische hoeveelheid NTR-data die beschikbaar komt en de data die nu al in de NPO Backstage API te vinden is. Reken op leuke ideeën van je collega-programmeurs en een uniek kijkje in de keuken van de Publieke Omroep. De meetup start om 16.00 uur op de Kattenburgerstraat 5 in Amsterdam. Meld je direct hier aan.

NPO Backstage: achter de schermen bij de Publieke Omroep

Rewind. Wat is NPO Backstage? Met Backstage biedt de NPO jou de mogelijkheid om met data van de Publieke Omroep apps te bouwen. De NPO wil met het beschikbaar stellen van data het bouwen van innovatieve en creatieve apps stimuleren. En hoe? Met een competitie! En een hackathon! Voor de competitie is er zo’n 13.000 euro aan prijzengeld beschikbaar. Deadline? Vóór 18 september 2015 moet je app binnen zijn. Lees hier alles.

Data: 45.000 items & counting

Sinds de kick-off eind mei is er enorm veel data toegevoegd. Op dit moment zitten er al meer dan 45.000 items in de API, zoals de teletekstondertiteling (T888). Nieuw in de API komen bijvoorbeeld SchoolTV, Klokhuis en College Tour beschikbaar. Naast deze programma’s komt er nog veel data beschikbaar deze zomer. Data van NTR programma’s maar ook van bijvoorbeeld NPO Wetenschap.

Meetup!

Op 9 juli duiken we dieper de data in en horen wij graag van jullie welke plannen er al zijn met de data. Wil jij ook je idee delen, mensen vinden om mee te teamuppen of gewoon aan de slag met al dat moois? Dan zien we je op 9 juli in Amsterdam.

The following two tabs change content below.

2 comments on “NPO Backstage Meetup 9 juli: SchoolTV, Klokhuis en meer
  1. Pingback: Het uur van de wolf: de NPO Backstage API is live | Hack de Overheid!

  2. Pingback: Het uur van de wolf: de NPO Backstage API is live | Hack de Overheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.