Hack de Overheid!

Evenementen

Nog meer partners, drukke opendata netwerken

Nog meer partners, drukke opendata netwerken.

Eerst alvast een voorproefje van juni, want vrijdag de 8e wordt er vanaf 18.00 weer geborreld op ons hoofdkwartier te Open Coöp! Schrijft het allen in de agenda. Deze borrel zal in het teken staan van de hackathon (die precies een week en één dag later plaatsvindt) dus als je meer wilt weten over wat dan te verwachten, kom vooral langs. En anders natuurlijk ook.

Hackathon

Inmiddels kunnen we ook QlikView tot één van onze partners rekenen! We zijn met dit bedrijf aan het bekijken hoe we op de hackathon een mooie samenwerking kunnen neerzetten.. meer informatie volgt, uiteraard. Ondertussen zijn ook de datum én locatie voor de hackathon vastgesteld: op 16 juni in de Smart Project Space te Amsterdam.  Deze locatie, een voormalig Pathologisch Anatomisch Laboratorium, is wederom erg de moeite waard. Check de hackathon blog post om meer te lezen.

Open Aid Data

De 26e april was in het Koninklijk Instituut voor de Tropen de aftrap voor het Open Aid Data netwerk. De opkomst was goed, met vooral veel onderzoekers en journalisten die interesse hadden in het vinden van boeiende verhalen in data rondom ontwikkelingshulp en mondiale vraagstukken.

Tijdens een korte data verkensessie bleek al snel dat we graag meer programmeurs, vormgevers en macro economen in onze groep erbij zouden willen hebben. Voor een wat uitgebreider verslag van de kick off kun je terecht op de Open Aid Data website. Op de hackathon zullen we ook een workshop houden over Open Aid Data en proberen we wat projecten rond het thema van de grond te krijgen.

Open Onderwijs Data

Voor het project “Apps voor Ouders” wordt steeds duidelijker waar ouders behoefte aan hebben. Komende maand gaan we hard aan de slag om scholen en besturen in Amsterdam te overtuigen van het belang van open data, zodat de wensen van ouders en scholen kunnen worden verwezenlijkt met de apps.

Het scrapen van de inspectiesite verloopt voorspoedig. Komende week gaan we aan de slag met een expertteam om de gevonden data te interpreteren en te zien wat deze waard is. Komende maand nog verwachten we de eerste bevindingen te publiceren.

Open Cultuur Data

Afgelopen maand vonden de eerste twee bijeenkomsten van de Masterclass Open Data plaats met een bomvolle zaal open data-liefhebbers uit de culturele sector. Uit 25 aanmeldingen werden 17 deelnemers geselecteerd die in vijf bijeenkomsten een vliegende start maken met het openen van datasets.

De bijeenkomsten worden georganiseerd door Creative Commons Nederland. In de eerste sessie werd ingegaan op het Nederlands auteursrecht en auteursrechtenonderzoek met presentaties van onder andere Dr. Lucie Guibault (IviR) en Inge Giesbers (Rijksmuseum).

De tweede bijeenkomst ging over tools en technologieën die helpen bij het open beschikbaar maken van data met presentaties van onder andere Maarten Zeinstra (Kennisland), Victor de Boer (VU) en David Haskyia (Europeana). Op 16 juni zullen de eerste deelnemers hun open data al inbrengen voor de hackathon.

Open Zorg Data

In de follow-up van de workshop die 17 april werd gehouden, wordt nu contact gezocht met verscheidene partijen die gast blog posts zullen schrijven. Op deze manier hopen we middels case studies te illustreren wat er zoal mogelijk en denkbaar is met open zorg data. Ondertussen zijn we ook aan het inventariseren wat voor open zorg data applicaties behoefte naar bestaan. Heb je suggesties? Schroom niet om ze door te geven via contact@openstate.eu.

The following two tabs change content below.

Natasja

Laatste berichten van Natasja (toon alles)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.