Hack de Overheid!

Categorieloos

Teken met je App voor meer opendata!


Aan alle makers,

 

Sinds oktober loopt de competitie Apps voor Nederland.

Door je App in te zenden bij Apps voor Nederland maak je niet alleen kans op mooie prijzen en landelijke exposure. Je maakt ook een statement.

Een statement voor meer open data, maar ook een statement dat de data die jij gebruikt belangrijk is! Je wijst andere overheden erop dat ook zij jouw type data vrij te dienen geven.

De deadline hiervoor is 31 december en voorwaarde voor deelname is dat jouw App tenminste één dataset uit data.overheid.nl gebruikt. Mede daarom hebben de stad Amsterdam en de provincie Noord Holland een groot aantal  ‘oude’ datasets nu ook in data.overheid.nl gezet.

Een belangrijke stap om jouw ideeën en Apps uit te kunnen bouwen naar landelijke en internationale schaal.

Teken dus met je App voor meer opendata!

TL;DR: Submit your Apps before the 31st of December for exposure and prices, but also for more opendata. A lot of data from A4NH and A4AMS is now also available in data.overheid.nl. This means you can also submit your ‘old’ Apps as a statement for more open data.

 

 

The following two tabs change content below.

Lex Slaghuis

Lex Slaghuis is een van de oprichters van Hack de Overheid en was CTO bij Open State. Hij houdt zich bezig data, API's, community en Apps. Speciale aandacht gaat uit naar Open Cultuur Data, Open Spending en politieke transparantie.

Laatste berichten van Lex Slaghuis (toon alles)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.