Hack de Overheid!

Evenementen

Nieuwe partners, nieuwe Hdo’ers

Alhier de maandelijkse ontwikkelingen binnen Hack de Overheid. April is  goed op dreef, kijk maar mee.

Hackathon

De geplande mei hackathon is verzet naar 16 juni! Ondertussen zoeken we druk verder naar een geschikte locatie in Amsterdam, wanneer deze bekend is zal jullie dit niet ontgaan. Aanmelden voor de hackathon kan al wel via deze link.

Bevestigde hackathon partners tot dusver zijn: Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Amsterdam, Creative Commons, Beelden voor de Toekomst, Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden en NCDO. In de volgende update hopelijk een uitbreiding van deze lijst!

Open Aid Data

Heinze Havinga is één van onze nieuwe versterkingen. Hij is druk bezig, samen met partner NCDO, het Open Aid Data netwerk gestalte te geven. Zoals de naam al doet vermoeden zet dit netwerk zich in om ontwikkelingshulp inzichtelijk en open te maken. De kick-off van Open Aid Data vindt op 26 april om 14.00 plaats in het Koninklijk Instituut voor de Tropen; wees allen welkom. Uiteraard wordt dit netwerk ook op de juni hackathon vertegenwoordigd.

Open Cultuur Data

De masterclass open data die Open Cultuur Data partner Creative Commons Nederland vanaf april organiseert voor culturele instellingen heeft deze maand uit 25 aanmeldingen 17 deelnemers geselecteerd. Een mooie dwarsdoorsnede van de sector gaat onder begeleiding van een coach team van open data experts aan de slag met het openen van interessante datasets. Collecties, metadata en meer. Deze datasets worden ingebracht op de hackathons van juni en oktober. Over de sessies zal geblogd worden op www.opencultuurdata.nl.

Open Onderwijs Data

Afgelopen maand is Open Onderwijs Data begonnen met het scrapen van Inspectie van Onderwijs data. Dit werk wordt inmiddels ook gesponsord door Netwerk Democratie. Aankomende maand worden hopelijk de eerste resultaten gepresenteerd. Het project Apps voor Ouders loopt voorspoedig; zaterdag 14 april werd een sessie met Poolse ouders in het centrum van Amsterdam georganiseerd. Ook worden komende tijd verscheidene buurten bezocht om rondvraag te doen naar behoeftes. Tegelijkertijd ontdekken we steeds meer databronnen binnen de gemeente Amsterdam. Het is de bedoeling deze data te presenteren op de hackathon in juni.

Open Zorg Data

Het Open Zorg Data netwerk organiseerde dinsdag 17 april, om 18.00 haar eerste workshop van 2012 op de Tolhuistuin. Een aantal speerpunten waarnaar we hebben gekeken zijn welke data-eigenaren te benaderen, welke zorg-apps behoefte naar bestaan vanuit de samenleving en hoe we relevante zorginstanties actief kunnen betrekken bij dit netwerk. Houd www.openzorgdata.nl in de gaten voor meer informatie, hier kun je je ook aanmelden voor de mailing list.  Een follow-up van deze bijeenkomst zal plaatsvinden op de juni hackathon.

Dit was ‘m voor nu, graag tot de volgende nieuwsflash!

The following two tabs change content below.

Natasja

Laatste berichten van Natasja (toon alles)


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.