Hack de Overheid!

Data

Omroep Data sets

Over de workshop in samenwerking met de Nederlandse Publieke Omroep hebben we al eerder bericht.. Tijdens deze workshop zullen verschillende data sets van de Publieke Omroepen worden gepresenteerd. Hier alvast een vooruitblik op de data sets die worden vrijgegeven, zodat je lekker snel aan de slag kunt met het bouwen van vette apps.

Kunstof
Kunstof is een radioprogramma van de VPRO. Het is al lang te beluisteren, sinds 2006 ook op het web. De NPO stelt feeds ter beschikking waardoor het mogelijk wordt om het volledige archief van Kunststof naar binnen te trekken. De data sets zijn gepubliceerd in het standaard RSS formaat, waardoor het erg makkelijk om mee te werken wordt. Let er wel op dat de Itunes specificatie wordt gebruikt om de metadata van de uitzendingen mee te sturen. Als je bijvoorbeeld SimplePie gebruikt, kan je dit met hulp van dit stukje code uit lezen.

Hier zijn de locaties van de verschillende feeds:

http://feeds.ntr.nl/dev/kunststof-2013
http://feeds.ntr.nl/dev/kunststof-2012
http://feeds.ntr.nl/dev/kunststof-2011
http://feeds.ntr.nl/dev/kunststof-2010
http://feeds.ntr.nl/dev/kunststof-2009
http://feeds.ntr.nl/dev/kunststof-2008
http://feeds.ntr.nl/dev/kunststof-2007
http://feeds.ntr.nl/dev/kunststof-2006
http://feeds.ntr.nl/dev/kunststof-2005
http://feeds.ntr.nl/dev/kunststof-2004
http://feeds.ntr.nl/dev/kunststof-2003
http://feeds.ntr.nl/dev/kunststof-2002
http://feeds.ntr.nl/dev/kunststof-2001

Radiobox
Radiobox is het radio metadatasysteem van de Nederlandse Publieke Omroep. Deze radibox bevat allerlei informatie, waaronder de liedjes die langskomen. De API ondersteunt uitvoer in JSON formaat, waardoor de API eenvoudig in het gebruik wordt.

Om je een klein voorbeeld te geven van wat er mee kan, hebben we  een zoekmachine gemaakt die de liedjes kan afspelen, gebruik makend van Spotify. De code bekijk je hier.

Vandaag bij BNN
Vandaag bij BNN is de TV gids van BNN. De uitvoer hiervan zijn de lopende programma’s de nu en binnenkort lopen. De feed bevat metadata zoals titel, zender, begintijd, en of het item een herhaling is of niet. Een klein PHP voorbeeldje kan je hier zien.

3 Op Reis
3 Op Reis heeft een feed. In de feed staan de verschillende afleveringen (met links naar de videos!) en er wordt een een lijst aangeboden, geordend per land. De hoofd feed is hier.

Willem Wever
Ook wordt de vraag en antwoord data van Willem Wever vrijgegeven. De documentatie van de API is hier te vinden.

NOS Data
Uiteraard is ook de Open NOS data beschikbaar. We hebben een aantal API keys voor jullie gereserveerd, zodat jullie er direct mee aan de slag kunnen. Een klein voorbeeldje die laat zien hoe je de laatste video’s ophaalt kan je hier bekijken.

The following two tabs change content below.
Breyten is developer bij Open State Foundation en werkt in die hoedanigheid aan diverse projecten, waaronder Politwoops.

2 comments on “Omroep Data sets
  1. De NOS feed werkt (extern) niet!

    HTTP/1.1 403 Forbidden
    {“IP not in allowed list”:{“error”:{“code”:302,”message”:”IP not in allowed
    list”}}}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.