Hack de Overheid!

Evenementen

Programmeren kun je leren!

Op de komende Hack de Overheid op 16 juni zal Alper Cugun een workshop geven in programmeren voor beginners.

Veel mensen beginnen het belang van programmeren te zien in een wereld waarin meer en meer door computers wordt bepaald. De vaardigheden om die computers te kunnen beïnvloeden worden binnenkort net zo belangrijk als kunnen lezen en schrijven (zie Douglas Rushkoff). Daarnaast is er overal een schreeuwend gebrek aan programmeurs. Dat maakt dat kunnen programmeren niet alleen een goede manier is om je omgeving te snappen en te beheersen, maar ook financiëel lonend kan zijn.

In deze workshop zullen de basisstappen van het programmeren worden behandeld, de redenen waarom het handig is en zullen we de anatomie van een web applicatie behandelen. Veel mensen vinden het intimiderend om te beginnen maar we zullen zien dat het niet zo moeilijk is als iedereen vaak denkt.

Voorbereiding

Als je mee wilt doen, schrijf je dan in voor de hackathon en laat daarbij of hier even weten wat je graag zou willen leren.

De les is open voor mannen en vrouwen en iedereen die wil leren programmeren. De focus zal liggen op Python, maar door de tijd zullen we niet meer dan een oppervlakkige behandeling kunnen doen en die vaardigheden zijn eenvoudig te vertalen naar welk platform je maar wilt. Tijdens de rest van de dag is er de gelegenheid om verder te werken (ook op basis van interesse).

Hoe meer je van tevoren doet, hoe makkelijker het natuurlijk is. Een redelijk vriendelijke inleiding in Python staat bij de Universiteit van Waterloo en je kunt met de gids van Pystar je computer alvast programmeer-klaar maken.

Foto van Rails Girls


1 comments on “Programmeren kun je leren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.