Hack de Overheid!

Evenementen

Rotterdam, verenigt u op 9 mei!

9 mei hackaton te Rotterdam

Aan ideeën geen gebrek. Weinig van deze ideeën zien het daglicht. Niet iedereen is ontwikkelaar, en door een gebrek aan kennis en tijd komt een idee vaak niet eens tot een werkend prototype. Of nog erger. Ideeën worden niet gedeeld uit angst dat iemand ermee vandoor gaat. Maar er is geen gebrek aan ideeën. Er is een schaarste aan makers.

Meten is weten

Veel problemen zijn niet voor iedereen zichtbaar en het succes van een oplossing laat zich erg moeilijk voorspellen. Daarom juist is het belangrijk dat ontwikkelaars, bedrijven en overheden in plaats van kennis en ideeën te delen, deze ideeën snel omzetten naar prototypes. Om te zien wat werkt en wat niet. The proof of the pudding is in the eating. En wellicht het begin van iteratieve verbetering.

Open Hack: samen maken

Met dat doel is Open Hack in Rotterdam van start gegaan: nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe ideeën delen, gave nieuwe dingen maken. Iedere drie maanden komen makers een dag bij elkaar in de Rotterdam Startup Port om kennis te maken, van elkaar te leren en ideeën om te zetten in werkende prototypes.

Doe mee

De eerstvolgende hackathon zal plaatsvinden op 9 mei aanstaande. Ben je ontwikkelaar? Meld je aan op http://www.meetup.com/Open-Hack/events/221338954/ Heb je een idee of een probleem waar je een oplossing voor zoekt? Pitch het op http://www.meetup.com/Open-Hack/messages/boards/.

 

The following two tabs change content below.

johan

Data services architect op APItecture
Johan Groenen is web ontwikkelaar en organisator van Open Hack Rotterdam en Permanent Beta Rotterdam. Hij houdt zich bezig met data services, web apps en API's. Speciale aandacht gaat uit naar Lead Startup, Agile ontwikkeling en rapid prototyping.

Laatste berichten van johan (toon alles)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.