Hack de Overheid!

Categorieloos

Rotterdam Open Data stelt 103 Rotterdamse datasets beschikbaar

Hack de Overheid is op bezoek in Rotterdam en dat betekent tijd om kennis te maken. Open data in Rotterdam staat niet stil, een rijk gevulde datastore biedt veel  kansen voor experiment en innovatie. Een berg interessante data voor de Hackathon op 13 oktober.

Hackathon

13 okotober is er een hackathon in Rotterdam die wij samen met Rotterdam Open Data organiseren. Rotterdam Open Data is een initiatief van de Hogeschool Rotterdam en de Gemeente Rotterdam om  innovatie te stimuleren en een meer transparante overheid mogelijk te maken. Er zijn ook diverse ondernemers bij dit initiatief betrokken zoals Rotterdam CS, Almende DPI, Sense OS en JCID.

Rotterdam Open Data

De afgelopen jaren heeft Rotterdam Open Data het open data stadslab opgezet, en een Rotterdamse datastore gebouwd. Ook zijn er inmiddels 103 datasets ge-unlocked. Wie wel eens een overheid om data heeft gevraagd, weet hoe lastig het is om zulke indrukwekkende nummers neer te zetten.

Rotterdam Datastore

In deze datastore staan diverse datasets van de gemeente, maar ook van semi-publieke overheden. Een goede zaak, want het Nederlandse data.overheid.nl is natuurlijk beperkt tot 100% overheden. Bovendien kan de datastore ook data opslaan en aanbieden, terwijl data.overheid.nl slechts een register is. Dit is handig, want hierdoor kunnen medewerkers sneller vrij geven en zijn zij niet afhankelijk van hun eigen webmaster. Deze datastore is gebouwd door JCID, het bedrijf van voormalig student van de Hogeschool Rotterdam Jeffrey Cafferata.

De komende jaren zal de Rotterdam datastore worden uitgebreid met meer datasets. De Hackathon op 13 oktober is een mooi moment om de (Rotterdamse) Open data community bij elkaar te krijgen en programmeurs kennis te laten maken met de reeds beschikbare datasets.

The following two tabs change content below.

Lex Slaghuis

Lex Slaghuis is een van de oprichters van Hack de Overheid en was CTO bij Open State. Hij houdt zich bezig data, API's, community en Apps. Speciale aandacht gaat uit naar Open Cultuur Data, Open Spending en politieke transparantie.

Laatste berichten van Lex Slaghuis (toon alles)


2 comments on “Rotterdam Open Data stelt 103 Rotterdamse datasets beschikbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.