Hack de Overheid!

Evenementen

Team up met PyLadies in Amsterdam-Oost!

Wil je samen met een van de PyLadies in Amsterdam-Oost een dag sleutelen aan Open Data? Op donderdag 24 april organiseren PyLadies Besma M’charek Boussif en Lieke Boon samen met Narrato.nl de Open Data 101, met keynotes en een workshop geleid door gerenommeerde Nederlandse Open Data experts. Het initiatief wil bouwen aan een netwerk van Open Data enthousiastelingen in Amsterdam-Oost, om innovatie te stimuleren en ideeën uit te wisselen.

Open data is een grondstof voor innovatie die niet alleen op wereldschaal problemen kan oplossen. Lokaal zijn de mogelijkheden van open date echter net zo grenzeloos, maar de kansen zijn veelal onbenut. Op Open Data 101 zal in Amsterdam-Oost Open Data experts, ambtenaren en developers samenbrengen

Kansen voor Open Data in de lokale omgeving

Dus als jij ook denkt dat het beter kan als het gaat om de lokale omgeving en open data, dan kan je terecht bij de eerste Open Data 101 op 24 april 2014. Er wordt niet alleen gesproken over de laatste ontwikkelingen, maar iedereen zal uitgedaagd worden om aan de slag te gaan en ideeën uit te wisselen over lokale kansen voor open data.Op Open Data 101 kan je je ideeen uitwerken en realiseren en in gesprek komen met landelijke open data autoriteiten en open data enthousiastelingen uit Amsterdam-Oost. Op deze bijeenkomst kun je dus jouw initiatieven verder brengen!

Sprekers op de dag zijn onder meer:

– Lex Slaghuis, CTO van de Open State Foundation
Richard Rogers, Professor Nieuwe media & digitale cultuur UvA
Erik Romijn, App bouwer oa. Openbaar Vervoer, Mijn Stroom en Bike Like a Local
Paul Suijkerbuijk, Chief Data Officer (data.overheid.nl)

Aanmelden?

Voor meer informatie en voor de aanmelding kan je hier terecht.

The following two tabs change content below.
Tom Kunzler is projectleider bij de Open State Foundation en werkt aan projecten die samenhangen met politieke transparantie en is ook betrokken bij Open Cultuur Data.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.