Hack de Overheid!

Categorieloos

Apps for Amsterdam: Opening Up Data in Amsterdam

De succesvolle ontwikkelwedstrijd Apps for Amsterdam is terug! Dit jaar met een iets andere twist: “We richten ons niet alleen op goede application, maar vooral ook op de duurzaamheid van de inzendingen. De continuering van je app is een belangrijk nieuw element dit jaar”, legt Ivonne Jansen-Dings (Waag Society) projectleider van Apps for Amsterdam, uit.

THEMA’S
Dit jaar draait de wedstrijd om zes thema’s die belangrijk zijn voor onze hoofdstad. Elk thema wordt vertegenwoordigd door een inhoudelijk betrokken ‘ambassadeur’ van de gemeente Amsterdam.

Je kunt applicaties indienen die zich richten op leegstand, toerisme & cultuur, democratie & transparantie, mobiliteit, veiligheid of energie & milieu.  De ambassadeurs van ieder thema zijn tijdens de hackathon op 16 juni aanwezig voor vragen over de data en hun inzichten in de relevantie van het thema voor de gemeente. De ambassadeurs zijn gedurende de gehele wedstrijd het aanspreekpunt voor ontwikkelaars en doen hun beste nieuwe data vrij te maken en deelnemers in contact te brengen met relevante personen binnen hun netwerk.

Energie & Milieu: Stef le Fevre en Yara Boff Tonella
Democratie & Transparantie: Katalyn Gallyas
Toerisme & Cultuur: Diana van Loenen
Leegstand: Paul Oudeman
Veiligheid: Bart van Leeuwen en Guido van Leegemaate
Mobiliteit
: Nelly Kalfs en Cor Vos

LANCERING 
De officiële lancering van Apps for Amsterdam vindt tijdens de hackathon om 12.25 uur plaats op de main-stage. Wethouder Carolien Gehrels geeft het startsein om met Amsterdamse data spannende en nuttige apps te ontwikkelen.

WORKSHOP
Aansluitend op de lancering vindt er een workshop plaats waarin de opzet van de website wordt besproken. De focus van Apps for Amsterdam ligt dit jaar niet alleen op het ontwikkelen van innovatieve apps, maar ook op de verduurzaming van de apps. Tijdens de workshop gaan we met de aanwezigen hier dieper op in.

De thema ambassadeurs zijn bij de workshop aanwezig om vragen te beantwoorden over het thema, het netwerk en het beleid van de gemeente zelf, om zo te helpen nieuwe ideeën te bedenken meteen te toetsen aan de mogelijkheden en kansen die er binnen de gemeente bestaan.

ENERGY BOOST BAR
Apps for Amsterdam hoopt ontwikkelaars en ondernemers kansen te bieden om succesvolle apps te laten ontstaan en doorontwikkelen. Kom naar onze ‘energy boost bar’ op de hackathon, maak kennis met de mensen, de data en de wedstrijd en stort je met hernieuwde energie in de ontwikkeling van een fantastische app!

 

The following two tabs change content below.

Natasja

Laatste berichten van Natasja (toon alles)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.