Hack de Overheid!

Evenementen

Workshop transparantie en politiek

Tijdens de politieke transparantie workshop gaan we aan de slag met financiële transparantie, lobby transparantie en de herziening van de Wet Openbaarheid van Bestuur. Julia Keserú van de Amerikaanse Sunlight Foundation zal ingaan op de ontwikkeling van lobby transparantie in de Verenigde Staten.

De Sunlight Foundation heeft verschillende tools ontwikkeld om de invloed van lobbyisten op de Amerikaanse overheid inzichtelijk te maken. Welke teksten nemen parlementariërs over van lobbyisten? Door wie worden ze betaald? En wie zit er achter politieke reclameboodschappen? Julia geeft praktische inzichten voor meer lobby transparantie in Nederland.

Brenno de Winter zal als kenner van de Wet Openbaarheid van Bestuur ingaan op de voorgestelde herziening. Hoe kunnen we deze wet aanpassen aan de huidige tijd en zorgen dat documenten en data beschikbaar komen voor journalisten en ontwikkelaars.

Tot slot zal Stef van Grieken tijdens de workshop de speerpunten van Open State Foundation’s transparantie programma uiteenzetten. We gaan met het publiek in discussie aan welke middelen in Nederland en Europa nodig zijn om de overheid transparanter te maken en publieke verantwoording te verbeteren.

Kortom een boeiende workshop, waar we proberen politieke transparantie in Nederland vorm te geven. Kom om 16:00 naar de workshop denk mee!

Schrijf je hier in voor de Hackathon!

The following two tabs change content below.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.