Hack de Overheid!

Evenementen

9 November: Hackathon Publieke Omroep

Hack 1,2,3! Hack 1,2,3…. Zaterdag 9 November: Hackathon Publieke Omroep mede mogelijk gemaakt door NPO en Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum. TV kijken en radio luisteren kan nòg leuker en de omroep is dan ook een beetje van ons.

Data

We gaan dit keer uiterlijk de data 1 maand van te voren beschikbaar stellen, zodat je alvast een kijkje kan nemen en met je App kan beginnen. Ook hebben we hierdoor meer tijd om datablogs te schrijven zodat je met de data een vliegende start kan maken.

Teams

We werken opnieuw met team inschrijvingen. Een aantal programmamakers willen ook aan de slag met Omroep data en gaan ook meedoen. Binnenkort hier over meer!

Op de dag zelf

Op de dag zelf kan je je App bouwen / afbouwen en meedoen aan diverse workshops. Aan het einde van dag worden de beste Apps geshortlist. Dit betekent dat als je je App afbouwt voor december naar een werkend prototype dat je dan een prijs van €500,-.

Het doel is om – naast gave Apps bouwen – ook te laten zien wat er allemaal mogelijk is met Open Omroep Data. Hierdoor komt een Open Omroep een stukje dichterbij. Dus laten we aan de slag gaan!

 

The following two tabs change content below.

Lex Slaghuis

Lex Slaghuis is een van de oprichters van Hack de Overheid en was CTO bij Open State. Hij houdt zich bezig data, API's, community en Apps. Speciale aandacht gaat uit naar Open Cultuur Data, Open Spending en politieke transparantie.

Laatste berichten van Lex Slaghuis (toon alles)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.