Hack de Overheid!

Data

Datablog: Programma omschrijvingen

Terwijl we nog in afwachting zijn van het systeem POMS, het alfa en omega van televisie programma informatie, publiceren wij alvast programma informatie. Hiermee kan je een PRID (programma ID) koppelen aan een omschrijving van een televisieprogramma. Update: Script om BULK CSV te bakken voor analyse

Prid

Een programma ID verwijst naar een uniek programma, dienverstande dat: Er soms programma’s in meerdere blokken opgedeeld worden, die dan onder 1 PRID geschaard worden. De zip file bestaat uit allerlei JSON bestanden die geidentificeerd worden met de `$PRID.json`. Een voorbeeld van een PRID is ’11act1229Doden’ of ‘AVRO_1489513’. De laatste is een PRID die verschilt van de eerste. De programma PRIDS die in de zipfile zitten, komen uit uitzending gemist. Dat betekent dat er soms vanwege het combineren of splitsen van content aparte PRID’s worden aangevraagd zoals ’11act1229Doden’.

 

JSON

De JSON files beginnen met een header (even uit het hoofd, JSONP), parseMetadata(..Data…). Deze zal je dus wellicht dienen te verwijderen. Velden die in de AVRO Prid file of de rare ’11Act1229Doden‘  voorkomen zijn te bekijken op gist. Deze data kan je in een fullltext database plaatsen, maar ook in een relationele database zoals MySql. Bij de laatste dien je onderliggende velden plat te slaan.

Succes! Update: Script om BULK CSV(7zip)  te bakken voor analyse

Inschrijven

Inschrijven voor de hackathon kan hier. Extra informatie is hier te vinden.

Eigen team

Heb je al een scherp idee voor de uitwerking van je concept? Meld dan je team aan als open inschrijving. Misschien komen we interessante personen tegen die jullie verder kunnen helpen.

De Hackathon Publieke Omroep wordt mede mogelijk gemaakt door NPO en Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum. 

 

The following two tabs change content below.

Lex Slaghuis

Lex Slaghuis is een van de oprichters van Hack de Overheid en was CTO bij Open State. Hij houdt zich bezig data, API's, community en Apps. Speciale aandacht gaat uit naar Open Cultuur Data, Open Spending en politieke transparantie.

Laatste berichten van Lex Slaghuis (toon alles)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.