Hack de Overheid!

Categorieloos Evenementen

Open Cultuur Data Challengers

Woensdag 22 januari, 19.00 uur, Amsterdam: lancering van de Open Cultuur Data Challengers! Op deze avond kom je te weten wat de ‘OCD Challengers’ precies inhoudt, en in contact met data beheerders van culturele erfgoedinstellingen. Dus aan de slag met je Open Cultuur Data App in 2014? Schrijf je in en kom langs!

 Challengers

Je bent vanaf 19.00 welkom. Om 19.30 geven Arjan El Fassed (Open State), Paul Keller (Kennisland) en Johan Oomen (Beeld en Geluid) een sneak preview op de App Challenge, de API(!) en de Masterclass. Afsluitend is er een netwerkborrel waar je andere appmakers en medewerkers van culturele erfgoedinstellingen kan ontmoeten.

Open Cultuur Data

Het Open Cultuur Data netwerk is in 2011 geleden gestart door Beeld en Geluid,  Open State (lees: Hack de Overheid) en Kennisland  om meer cultuurdata open te maken en de ontwikkeling van gave Apps te versnellen. Dè plek om andere #opencultuurdata fans te ontmoeten en expertise te vinden.

We hopen je 22 januari te zien! Schrijf je in voor 15 januari, zodat we niet te weinig hapjes en drankjes inslaan.

Tijd: 19:00-21:00 uur
Locatie: Bij Hack de Overheid op de Tolhuisweg 2, Amsterdam
Route: Neem de pont vanaf Amsterdam Centraal station naar de Buiksloterweg. Daarna loop je een paar minuten rechtdoor vanaf de pont langs het fietspad. Je vindt dan aan je linkerhand het gebouw ‘Open Coop’, het kantoor van Hack de Overheid / Open State Foundation.

Open Cultuur Data Challengers wordt mogelijk gemaakt met ondersteuning van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

The following two tabs change content below.

Lex Slaghuis

Lex Slaghuis is een van de oprichters van Hack de Overheid en was CTO bij Open State. Hij houdt zich bezig data, API's, community en Apps. Speciale aandacht gaat uit naar Open Cultuur Data, Open Spending en politieke transparantie.

Laatste berichten van Lex Slaghuis (toon alles)


2 comments on “Open Cultuur Data Challengers
    • Tom Kunzler op zei:

      Het is dan ook een Launch Party (met hapjes en drankjes) met alle info over wat er gaat gebeuren aangaande Open Cultuur Data in 2014!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.