Hack de Overheid!

Categorieloos

Data voor Politieke toepassingen

In de vorige posts hebben we de politieke datatrack aangekondigd, maar wat gaan we precies doen tijdens HackdeOverheid op deze track? Bij HackdeOverheid zijn wij dol op mooie plaatjes, en prototypen van nieuwe toepassingen, want dan wordt het pas echt duidelijk.

Daarom trappen wij de politieke data track af met een korte presentatie van voorbeelden rond politieke data uit het buitenland. We zoeken voorbeelden van datadriven political journalism, maar ook voorbeelden van mashups op basis van stemmingen van politici en burgers.

Daarna aandacht voor de beschikbare politieke data in Nederland. Want enkel klagen over welke politieke data ontbreekt, levert toch niks op. Eigenaren van politieke data worden uitgenodigd om hun data te komen presenteren, zodat we materiaal hebben om aan de slag mee te gaan. BTW: Geïnteresseerd in data-pitchen? Geef je op via de contactpagina!

Daarna is er de rest van de dag een Barcamp. Dit betekent dat er samen met de aanwezigen een politieke data track programma wordt uitgewerkt. Dit programma bevat sessies rond specifieke problemen, ideeën en beschikbare datasets. Tijdens deze sessies kan je samen met andere deelnemers nieuwe ideeën en concepten uitwerken. Aanwezige programmeurs kunnen zelfs kijken of ze een prototype kunnen ontwikkelen.

Afsluitend is er een gezamenlijke ronde waarbij de resultaten van de tracks kunnen worden gepresenteerd, en een jury panel dat protoypen en ideeën beoordeeld en de prijzen uitgedeeld.

De politieke data track wordt mede mogelijk gemaakt door Burgerlink. Naast de politieke datatrack financieel mogelijk maken samen met het Forum voor Democratie, helpen zij  ons met het vinden van interessante politieke datasets en brengen ons waar nodig in contact de eigenaren. Dank daarvoor.

Tot HackdeOverheid!

The following two tabs change content below.

Lex Slaghuis

Lex Slaghuis is een van de oprichters van Hack de Overheid en was CTO bij Open State. Hij houdt zich bezig data, API's, community en Apps. Speciale aandacht gaat uit naar Open Cultuur Data, Open Spending en politieke transparantie.

Laatste berichten van Lex Slaghuis (toon alles)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.