Hack de Overheid!

Apps

Idee voor App: risicoprofielen geluidsoverlast

Kan iedereen die in Noord-Holland een huis wil kopen ook een risicoprofiel opvragen van hoeveel geluidsoverlast hij zal ervaren?

 

 

 

Mogelijk is een applicatie daarvoor beschikbaar na Apps for Noord-Holland.

 

Jeroen Visser, grafisch ontwerper in Delft bekeek de beschikbare datasets en besloot dat hij een app wil maken die risicoprofielen voor geluidsoverlast genereert. Dat moet niet al te ingewikkeld zijn, denkt hij. ,,De provincie biedt de data van geluidsmetingen aan. Als je die op een kaart projecteert, bijvoorbeeld Google Maps, dan kun je per woonomgeving inzichtelijk maken hoeveel geluidsoverlast je mogelijk kan ervaren.’’ Zo’n applicatie kan eventueel aan Funda gekoppeld worden, of op andere wijze beschikbaar gesteld worden aan huizenkopers.

Deze applicatie is een van de vele mogelijke applicaties die op 27 augustus tijdens de Apps for Noord-Holland gemaakt worden. Programmeurs, ontwerpers en journalisten sluiten zich een dag op op Forteiland IJmuiden. De provincie Noord-Holland heeft meerdere datasets beschikbaar gesteld die gecrunched kunnen worden, zoals datasets over verkeersongevallen, zwemwaterkwaliteit, geluidshinder, bedrijventerreinen, etc. Met deze zogeheten Open Data Contest wil de provincie het hergebruik van data stimuleren.

Geef je op voor het code event

Aan de wedstrijd zijn geldprijzen van in totaal 11.000 euro verbonden. Op de dag zelf houdt Chris Taggert (UK) een praatje. Hij is oprichter van Open Corporates en Openly Local, sites die data ontsluiten van bedrijven en lokale overheden. Deelname aan de dag is gratis.

Meer data vind je op www.appsfornoordholland.nl

 

 

The following two tabs change content below.

Lex Slaghuis

Lex Slaghuis is een van de oprichters van Hack de Overheid en was CTO bij Open State. Hij houdt zich bezig data, API's, community en Apps. Speciale aandacht gaat uit naar Open Cultuur Data, Open Spending en politieke transparantie.

Laatste berichten van Lex Slaghuis (toon alles)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.