Hack de Overheid!

Evenementen

Launch Party: Open Cultuur Data 2014

2014 gaat het jaar worden van Open Cultuur Data Challengers. En dit willen we graag samen met jullie openen op de Launch Party op woensdag 22. Op deze avond kom je te weten wat de ‘OCD Challengers’ precies inhoudt, en in contact met data beheerders van culturele erfgoedinstellingen. Dus aan de slag met je Open Cultuur Data App in 2014? Schrijf je in en kom langs!

Challengers

Je bent vanaf 19.00 welkom in Amsterdam. Om 19.30 geven Arjan El Fassed (Open State), Paul Keller (Kennisland) en Johan Oomen (Beeld en Geluid) als initiatiefnemers een sneak preview op de App Challenge, de API(!) en de Masterclass. Afsluitend is er een netwerkborrel waar je andere appmakers en medewerkers van culturele erfgoedinstellingen kan ontmoeten.

We hopen je 22 januari te zien! Schrijf je in voor 15 januari, zodat we niet te weinig hapjes en drankjes inslaan.

Tijd: 19:00-21:00 uur
Locatie: Bij Hack de Overheid op de Tolhuisweg 2, Amsterdam
Route: Neem de pont vanaf Amsterdam Centraal station naar de Buiksloterweg. Daarna loop je een paar minuten rechtdoor vanaf de pont langs het fietspad. Je vindt dan aan je linkerhand het gebouw ‘Open Coop’, het kantoor van Hack de Overheid / Open State Foundation.

Masterclass

Tevens is de inschrijving voor de Masterclass geopend. Deze Masterclass is bedoeld voor professionals werkzaam in de culturele sector (erfgoedinstellingen, musea, archieven, bibliotheken, media) die geïnteresseerd zijn in open data, hier meer kennis over willen verkrijgen en er in de praktijk mee aan de slag willen gaan. Dit kunnen marketing- of communicatieprofessionals zijn, collectiebeheerders of bijvoorbeeld professionals werkzaam op een digitaliserings-, e-cultuur of rechtenafdeling. Meer informatie over de Masterclass is hier te vinden.

Open Cultuur Data Challengers wordt mogelijk gemaakt met ondersteuning van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

The following two tabs change content below.
Tom Kunzler is projectleider bij de Open State Foundation en werkt aan projecten die samenhangen met politieke transparantie en is ook betrokken bij Open Cultuur Data.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.