Hack de Overheid!

Data Evenementen

Culture Harvests 2014

Open Cultuur Data Challengers gaat over uitdagen. Met serieuze cultuur apps, nieuwe cultuur data en nieuwe cultuur data infrastructuur. Tijdens de Culture Harvests 2014 gaan we vier zondagen cultuurdata inladen in de gloednieuwe Open Cultuur Data API. Kom langs en laadt de cultuurcollectie in waar jij van droomt. Leuk, leerzaam, en scoor een bol.com bon voor elke oogst die je van het land haalt.

Nieuwe cultuurdata

Naast de talloze datasets van de afgelopen jaren, komen er door de masterclass 19 nieuwe datasets van cultuur instellingen. Om al deze 50 datasets zo snel mogelijk in 1 API te krijgen, kunnen we je hulp goed gebruiken.  Door mee te helpen leer je de nieuwe API kennen, ga je nieuwe collecties verkennen en draag je bij aan Open Cultuur in Nederland.

Vier zondagen open huis

Vier zondagen lang gaan we met hulp van experts en werkende templates van Dispectu, harvest scripts schrijven die collecties inladen en gedeeltelijk in een generiek model gieten. Bereid je dus voor op Python, veel data inspectie en hopelijk een script dat aan het einde van de dag werkt.

We beginnen om 11.00 op de Tolhuisweg 2 en zorgen uiteraard voor lunch. Bij goed weer is er een werkplek in de zon, en sluiten we af met iets te eten (18:00) alvorens wij het camp opbreken rond uiterlijk 20.00.

Mee doen?

Ben je een coder die Python kent en heb je zin en tijd op de volgende data:

 • Zondag 25 mei
 • Zondag 1 juni
 • Zondag 8 juni
 • Zondag 15 juni

Schrijf je dan in met dit formulier en geef aan wanneer je wilt langskomen.

Lees hier alles over het bouwen van een scraper.

 

The following two tabs change content below.

Lex Slaghuis

Lex Slaghuis is een van de oprichters van Hack de Overheid en was CTO bij Open State. Hij houdt zich bezig data, API's, community en Apps. Speciale aandacht gaat uit naar Open Cultuur Data, Open Spending en politieke transparantie.

Laatste berichten van Lex Slaghuis (toon alles)


6 comments on “Culture Harvests 2014
  • Lex Slaghuis op zei:

   Hallo Gerben,

   De huidige code base met Docker.io is gebaseerd op Python ETL. Om een harvester toe te voegen of daar in zaken te wijzigen, dient er een (extractor / transformer) Object classe binnen Python gedefinieerd / aangepast te worden. Hierdoor kunnen harvester-scripts in een qeueue afgehandeld worden, en is er uniforme logging.

   De API zal gebaseerd zijn op Elastic Search, en geeft dus JSON terug op basis van http REST calls. Voor App ontwikkelaars kan men een willekeurige programmeertaal gebruiken mits deze HTTP REST ondersteunt.

 1. Pingback: Cultuur Community API Launch | Hack de Overheid!

 2. Pingback: Bouw je eigen Cultuurscraper | Hack de Overheid!

 3. Pingback: Cultuur Community API Launch | Hack de Overheid!

 4. Pingback: Bouw je eigen Cultuurscraper | Hack de Overheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.